Combat climate change through technology

Næringsministeren besøkte TCM

- Hovedfokus her er å teste ut hvordan denne teknologien kan gjøres mest mulig optimal, slik at kostnadssiden og lønnsomheten i CO2-fangst og etter hvert CO2-lagring blir slik at den blir iverksatt rundt omkring i verden, sa næringsminister Trond Giske.

- Vi bør også være åpne for at teknologien gir muligheter som man ikke har tenkt på tidligere. Det er alltid slik at når man bruker milliarder på forskning, at det gir ulike spinoffs som man ikke var forberedt på, og det å ha en åpen holdning til det kan også bidra at man får mye mer ut av forskningsinnsatsen enn opprinnelig planlagt, sa Giske.

Han besøkte fredag TCM for første gang, og lot seg imponere over dimensjonene og kompleksiteten til Teknologisenter Mongstad (TCM), som snart starter de første testene av CO2-fangst.

- Man får et mye bedre inntrykk av dimensjonene på anlegget når man er her og ser det. Man skjønner også mye bedre at dette ikke bare dreier seg om utprøving av kjemien og selve fangsten, men hele operasjonen av et stort anlegg, som er like viktig når det gjelder energiforbruket og kostnadene ved fangsten, sa Giske.


Financial Times intervjuet næringsminister Trond Giske under besøket fredag.

Utbyggingen av TCM er nå 77% ferdig , og de første utstyrstestene på deler av anlegget vil starte om noen få uker.  Amin-anlegget er nærmest ferdigstillelse. Først blir det testing av de ulike komponentene, og deretter systemtesting, før innledende testaktiviteter starter til høsten.

TCM er verdens største senter for testing og forbedring av CO2 fangstteknologier. Tilegnet kunnskap vil forberede grunnen for CO2 fangst prosjekter for å bekjempe klimaforandringer. TCM er en sammenslutning av den norske stat, Statoil, Shell og Sasol.

For mer informasjon, kontakt:

Kommunikasjonssjef Vegar Stokset,

m:: +47 952 76 256
e: vesto@tcmda.com

Publisert 15.06.2011

catching our future

All rights reserved TCM DA 2018 - Copyright
Webmaster: Krishan Totland