Combat climate change through technology

Amerikansk energitopp imponert over TCM

- Jeg er svært imponert av TCM og ser stort potensiale for samarbeid mellom forskjellige testsentre globalt, sier David Mohler fra det amerikanske energidepartementet (DOE).

 - Det er interessant å se hvordan TCM passer inn i et nettverk av testsentre globalt sett. Vårt eget testsenter NCCC er relativt lite, så neste steg før fullskala er TCM. Vi håper på enda mer samarbeid og å lære så mye som mulig fra hverandre, sier Mohler.

De besøkende fra US Department of Energy (DOE) fikk en bred innføring i Norges og TCMs testvirksomhet og kapasiteter, og omvisning på området. Olje- og energidepartementet (OED) og Gassnova var også representert på besøket.
 
Norske og amerikanske myndigheter har lenge samarbeidet på energiområdet, og CCS er et av hovedsamarbeidsområdene. NETL-programmet  (National Energy Technology Laboratory ) er en del av det lange samarbeidet mellom USA og Norge på CO2-fangst og lagringsteknologier, som ble lansert da de to regjeringer først undertegnet en intensjonsavtale (MOU) for bilateralt samarbeid på energiteknologi forskning, utvikling og demonstrasjon i 2004.
 
Med tildelingene fra amerikanske myndigheter til testing på Mongstad, har dette samarbeidet blitt enda mer konkret, og de amerikansk-støttede planlagte testkampanjene på Mongstad var en viktig del av samtalene i dag.

- Jeg har store forhåpninger til utbredelse av karbonfangst og lagring, og ser mer og mer aktivitet på dette området globalt sett, både i USA og Kina og andre steder, sa Mohler under besøket.

 DOE fortsetter Norgesbesøket med tur til Statoil og Sintef i Trondheim på torsdag og møte med DOE på fredag.

Publisert 14.10.2015

catching our future

All rights reserved TCM DA 2018 - Copyright
Webmaster: Krishan Totland